tumblr stats
     
  Anasayfa         Hakkımızda        Mevzuat        Bültenler         Basın     İletişim  
 
         Diyabetik Gıda
         Fonksiyonel Gıda
         Tanımlar
         Sık Sorulan Sorular

Yağlar, gliserol gibi bir alkolle üç yağ asidi molekülü arasındaki reaksiyonun ürünüdür. Karbon atomları tekli karbon-karbon bağlarıyla birleştiğinde meydana gelen yağ asitleri, doymuş yağ asitleri olarak adlandırılır. Bu tür yağ asitlerinden oluşan yağlar daha serttir.

Yağ asidi zincirinde karbon-karbon çift bağı olduğunda ise yağ asidi, doymamış yağ asidi olarak tanımlanır. Yapısında tek bir çift bağ içeren yağ asitleri, tekli doymamış yağ asidi; iki veya daha fazla içerenler ise çoklu doymamış yağ asidi olarak adlandırılır. Bu tür yağ asitlerinden oluşan yağlar, daha yumuşaktır.